Workshops voor bedrijven

De afgelopen jaren is er in Nederland veel veranderd ten aanzien van verzuim en de aandacht voor de arbeidsomstandigheden. De verantwoordelijkheid voor de werkgever bij verzuim is aanzienlijk toegenomen. Maar ook de werkdruk is voor veel medewerkers toegenomen en niet iedereen kan de snelle veranderingen altijd even gemakkelijk bijbenen. Persoonlijke omstandigheden en persoonlijke effectiviteit spelen hierbij een belangrijke rol.

Werkplezier en effectiviteit van handelen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Voor leidinggevenden is het o.a. belangrijk zorg te dragen voor omstandigheden waarbinnen de medewerker werkplezier kan behouden. Maar ook de individuele medewerker is verantwoordelijk en moet zich bewust zijn van factoren die hierbij een rol kunnen spelen. Als men meer weet van hoe men (dreigend) verzuim kan beïnvloeden, kan men vaak langdurig verzuim voorkomen.

CTR-Detering heeft een aanbod voor individuele medewerkers, voor groepen en voor leidinggevenden.

Coaching
Voor individuele coaching voor medewerkers met een (dreigend) burnout, voor ontwikkelings-en loopbaanvragen of regelmatig verzuim door pijn- of vermoeidheidsklachten. (meer informatie onder Coaching)

Reïntegratie
Voor begeleiding bij reïntegratie voor medewerkers, die na een periode van ziekteverzuim terugkeren op de eigen werkplek of terugkeren in een andere functie. (meer informatie onder Reïntegratie)

Workshops
Voor leidinggevenden met vragen over en belangstelling voor gezond werken, werkdruk stress en burnout, verzuim en reïntegratie.