Voor de werknemer

U wilt, na een periode van ziekteverzuim, terugkeren naar de eigen functie of naar een andere functie binnen de organisatie waar u werkzaam bent. Dit wordt wel reïntegratie 1e spoor genoemd.

Reïntegratie (1e spoor)

Vaak is terugkeer na een langdurige uitval (3 maanden of meer) niet makkelijk. Het kan zijn dat uw zelfvertrouwen is verminderd omdat u er al een tijdje uit bent. Ook kan het zijn dat u nog geen vertrouwen heeft het allemaal op eigen kracht te kunnen en dan is het fijn om u te laten begeleiden tijdens het terugkeerproces. Tijdens de begeleiding krijgt u alle ruimte om uw twijfels te bespreken en handvatten te krijgen om uw (zelf-) vertrouwen weer op te bouwen.

Tijdens een intakegesprek bespreken we uw situatie en stellen we samen vast wat er nodig is voor een succesvolle re-integratie. We bespreken wat u nodig heeft om weer terug te kunnen keren in uw functie, zodat u weer met vertrouwen een goede start kunt maken. We stellen een plan op, dat erop is gericht uw vertrouwen in uzelf te herwinnen, uw vitaliteit te vergroten en uw eigen kracht terug te vinden, zodat u weer met succes uw werkzaamheden kunt hervatten, op uw oude werkplek of in een andere functie binnen het bedrijf.

We bespreken het plan met uw werkgever om ervoor te zorgen dat er goede afspraken worden gemaakt over de werkhervatting. Daarbij kunt u denken aan de duur van het re-integratieproces, wat de verwachtingen zijn, welke taken u gaat doen en in welk tempo u zaken weer kunt oppakken.