Stressmanagement

Heb je veel last van stress of werkdruk maar kun je nog wel functioneren?
Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de factoren die bij jou stress veroorzaken. Als deze duidelijk zijn, kun je er wat aan doen door deze factoren te beïnvloeden. Soms gaat dat om hele praktische zaken die tamelijk gemakkelijk zijn aan te pakken, maar soms heeft het te maken met dieper zittende overtuigingen die je in de weg kunnen zitten.

Hoe krijg je weer kracht, energie en plezier in je werk?

In een intakegesprek bespreken we de situatie en wat er nodig is om beter met stress of werkdruk om te gaan. Vervolgens bespreken we waarbij je ondersteuning, advies of begeleiding nodig hebt. Dit onderzoeken we o.a. met behulp van het invullen van een vragenlijst, waaruit naar voren komt waar je vooral stress ervaart en in welke mate. De uitkomst wordt uitgebreid besproken, zodat we hiermee een plan van aanpak kunnen opstellen, dat erop is gericht je vitaliteit te vergroten en je vertrouwen in jezelf te herwinnen.

Tijdens de consulten maken we gebruik van methoden, die inzicht geven in je valkuilen, je leert je grenzen herkennen en afbakenen en hierover effectief te communiceren. Je leert een juiste balans creëren in privé- en werksituaties door keuzes te maken die bij je passen.


Resultaat:
Je bent beter in staat je grenzen te bewaken en hierover effectief te communiceren met je omgeving, zowel op het werk als privé. Je kunt beter ontspannen, weer genieten en je gaat weer met plezier aan het werk.

Download flyer “Leren ontspannen”
Download flyer “Stressbegeleiding”